Over mij

Wesley Lups

De Fibroconsulent

Welkom op de website van de FibroConsulent. Leuk dat je ons bezoekt! Mijn naam is Wesley Lups (27), afgestudeerd gewichtsconsulent met kennis over oosterse massageprincipes en filosofieën, functionele anatomie en etherische oliën. Bovendien ben ik zelf een Fibromyalgie patiënt met een vitaal leven. Fibromyalgie komt over het algemeen voor bij vrouwen van rond de leeftijd van 30+. Daarom is het opmerkelijk dat ik, als jongeman van destijds 19 jaar, werd gediagnostiseerd met Fibromyalgie.

Zoektocht

Voor mijn diagnose was ik al op zoek naar manieren om mijn pijnklachten te verminderen. In deze zoektocht kwam ik uit bij een huisarts, reumatoloog, MDL-arts, longarts, manuele therapeut, podoloog, masseurs, sportmasseurs, sportscholen, allergoloog, fysiotherapeut, chiropractor en een diëtiste.

Wat mij opviel in mijn zoektocht, is dat specialisten elkaar continu tegenspreken. Als ik bijvoorbeeld aan mijn huisarts vertel dat ik last heb van mijn rug, zegt hij: ‘neem rust, slik een paracetamol en ga misschien eens naar de fysio’. Terwijl ik het meeste gebaat ben bij een chiropractor die mijn rug los kraakt. Dan zegt de huisarts weer; ‘Wat de chiropractor doet is niet goed voor je lichaam en het werkt maar tijdelijk’. Terwijl het advies van de huisarts eigenlijk precies hetzelfde is. Een pilletje slikken voor de pijn en wat oefeningen doen bij de fysiotherapeut, werkt namelijk ook niet op langere termijn.

Dit soort situaties zijn voor veel Fibromyalgie-patiënten herkenbaar. Je voelt je onbegrepen en machteloos. Van alle bezochte specialisten was er maar één die daadwerkelijk voor verlichting zorgde voor een langere periode: de diëtiste. Zij gaf mij hoop op pijnvermindering, op de lange termijn.

Daarom heb ik besloten het heft in eigen handen te nemen. Naast mijn baan als mediaondernemer, ben ik zo breed mogelijk gaan leren over voeding en wat voeding precies met je lichaam doet.

Als Fibromyalgie-patiënt ken ik de hindernissen, maar zorg ik dat je er vitaal en gezond mee kan leven.

Kennis

Door mijn Oosterse en Westerse achtergrond heb ik vele filosofieën en massagetechnieken van huis uit meegekregen. Door deze inspiratie, ben ik mij nog meer gaan verdiepen in bepaalde Oosterse massage- principes en filosofieën. Deze Oosterse principes heb ik gecombineerd met de Westerse wetenschap over voedingskennis, etherische oliën en functionele anatomie. Zo kwam ik tot ontzettend veel kennis, die zorgde voor verlichting van pijnklachten en een betere levensstijl.

Ik sta nu positief en vitaal in het leven. Soms denk ik nog terug aan een aantal jaren geleden, toen ik nog naar school ging. Na een schooldag moest ik gelijk naar bed vanwege mijn klachten en vermoeidheid. In de weekenden hanteerde ik vooral een ongezond leven en een enorme slechte levensstijl. Het voelt goed om deze levenstijl te hebben achtergelaten.

Nieuwe levensstijl

Natuurlijk zijn niet alle problemen voor de volle 100% opgelost. Toch durf ik te zeggen dat ik door mijn nieuwe levensstijl zeker voor meer dan de helft van mijn problemen af ben. Ik voel mij energieker en ik kan weer volop genieten van het leven. Ook sport ik nu 4 keer in de week en ben ik altijd lekker bezig met wat ik leuk vind. Wat toentertijd allemaal onmogelijk was.

Ik ben nu Fibroconsulent met een praktijk aan huis. Ik ben dit gaan doen uit passie en het komt recht vanuit mijn hart! Ik weet namelijk hoe het is om met Fibromyalgie te moeten leven. Nu wil ik mensen inspireren én helpen om hun klachten te verlichten. Zodat zij, net als ik, goed en gezond met Fibromyalgie kunnen samenleven. Hopelijk doet het voor jou hetzelfde als dat het voor mij gedaan heeft!