Werkwijze

Fibromyalgie behandeling

Door Oosterse en Westerse behandelingen en wetenschap te combineren kunnen we veel klachten verhelpen. Deze combinatie brengt je verder dan pijnstilling. De Fibromyalgie behandeling bestaat uit een combinatie van Oosterse filosofieën en massagetechnieken en Westerse wetenschap over voedingskennis, etherische oliën en functionele anatomie. We werken onder het motto ‘voed je lichaam, in plaats van het alleen maar te vullen’.

01.

Voeding

De basis van onze methode bestaat uit een gezond voedingspatroon en hoe deze te hanteren. Uit persoonlijke ervaring en als voedingscoach weten we dat gezonde voeding cruciaal is om de pijn te verlichten. Op de volgende pagina kun je meer lezen over het belang van voeding voor mensen met Fibromyalgie: voeding bij Fibromyalgie. Denk hierbij niet alleen aan eten en drinken, maar ook de rol van gewicht.

02.

Massage

In de Oosterse cultuur zijn massages al eeuwen lang geperfectioneerd. Deze massagetechnieken zijn ook voor Fibromyalgie-patiënten een uitkomst. De Fibroconsulent is gespecialiseerd in een breed scala aan Oosterse massagetechnieken. Op de volgende pagina krijg je meer informatie over onze massages: Driedelige Oosterse Massage.

03.

Beweging

Fibromyalgie beperkt de beweging. Het is echter belangrijk om te blijven bewegen, maar dan op een goede manier. Door verschillende rek- en strek oefeningen kan je de pijn een flink stuk verlichten. Wij kijken naar manieren om beweging te integreren in uw levensstijl, zodat u vitaal blijft. Kijk op onze pagina over beweging voor meer informatie.

Interesse zonder Fibromyalgie?

Heb je geen Fibromyalgie, maar wil je toch langs komen? Dat kan zeker. Iedereen is van harte welkom! Want naar een gezonde levensstijl zou iedereen moeten streven.
 Heb je overgewicht of juist ondergewicht? Denk je ook Fibromyalgie te hebben, maar is het nog niet vastgesteld? Kom dan gewoon langs. Wij helpen je graag bij het verminderen van je klachten. Samen werken we aan jouw nieuwe en vooral gezonde levensstijl.

Wij starten met een intakegesprek om te kijken hoe het met je gaat en waar je tegenaan loopt. Door middel van een snelle gezondheidscheck stellen we vast hoe het met jouw lichaam is gesteld. Daarnaast gaan we een meting doen om te checken hoe het gesteld is met je vet en spiermassa, BMI, gewicht en visceraal vet niveau. Dit alles duurt ongeveer een 50 minuten. Want door een goed gesprek en verscheidene metingen kunnen wij kijken wat we het beste kunnen gaan doen om jou te helpen.